Cum să aveți grijă de mâini? Manichiura cu ulei la domiciliu, tratamente și înmuiere naturală

Cum să aveți grijă de mâini? Manichiura cu ulei la domiciliu, tratamente și înmuiere naturală

Mâinile sunt oglinda frumuseții dumneavoastră. Prestanța și impresia pe care o faceți depind de felul în care arată mâinile dumneavoastră. Dedicați-le ceva mai mult timp și testați cele mai bune modalități de a le pune în valoare. Mențineți-le sănătoase cu o manichiură cu ulei natural, pregătiți o înmuiere a mâinilor sau o mască DIY!

Sunt sigură că vă dedicați mult timp în fiecare zi îngrijirii feței. Vă adăugați cu răbdare catifelare, netezime și strălucire feței cu ajutorul diferitelor ritualuri de frumusețe pentru noapte. Acum gândiți-vă dacă aveți atâta grijă de mâinile dumneavoastră?

Majoritatea oamenilor nu acordă mâinilor lor la fel de multă atenție ca și coafurii sau pielii. E o greșeală. La urma urmei, ne dezvoltăm abilitatea de a prinde încă din perioada fetală, iar mâinile noastre lucrează foarte mult din acel moment. Acesta este motivul pentru care acestea sunt expuse în mod constant la efectul intensiv al multor factori și substanțe nocive. Dacă săriți peste îngrijirea pielii mâinilor, acestea rămân aspre, crăpate și uscate.

Toate lucrurile care dăunează pielii mâinilor

Există multe lucruri care dăunează mâinilor și le fac extrem de uscate - nu numai detergenții. Radiațiile solare și neglijența noastră sunt de vină și ele. Neîngrijirea mâinilor este cea mai frecventă cauză a unei stări mai proaste a pielii. Puțini oameni își dau seama că pielea de pe mâini are nevoi complet diferite față de alte părți ale corpului.

Rețineți!

Din cauza cantității reduse de țesut și glande sebacee, stratul hidro-lipidic natural este prea subțire pentru a împiedica uscarea pielii mâinilor.

Aceasta este ceea ce face ca îngrijirea mâinilor să conteze. Trebuie să ajutați pielea care este expusă la atât de multe elemente dăunătoare. Aruncați o privire la lucrurile pe care trebuie să le evitați pentru a vă menține mâinile în siguranță.

  • Spălarea excesivă cu săpun, care deshidratează și modifică pH-ul.
  • Spălarea mâinilor în apă fierbinte, ceea ce determină pielea să se deshidrateze.
  • Expunerea mâinilor la detergenții (fără mănuși).
  • Expunerea la îngheț în timpul iernii sau la radiații solare intense în timpul verii.
  • Utilizarea regulată a uscătoarelor pentru mâini, care provoacă deshidratarea pielii.
  • Uscarea cu prosop aspru.
  • Contactul cu clorul din apă, de exemplu, în piscină.
  • Neglijarea hidratării regulate a pielii de pe mâini.
  • Diferite tipuri de deteriorări fizice.

Cum să îngrijiți mâinile astfel încât să nu fie aspre și uscate?

Din moment ce știm deja ce poate fi dăunător pentru mâini și ce trebuie să evităm pentru a le menține frumoase, hidratate și netede, este timpul să trecem la principalele reguli de îngrijire a mâinilor.

  1. REGULARITATEA. Cea mai importantă și cea mai prioritară regulă spune că trebuie să vă îngrijiți pielea de pe mâini în fiecare zi. Folosirea unei loțiuni de mâini din când în când nu schimbă nimic (sau chiar mai puțin...). Numai îngrijirea sistematică are un efect pe termen lung, de exemplu, consacrați puțin timp îngrijirii mâinilor în fiecare seară, înainte de culcare.
  2. ÎNGRIJIRE COMPLETĂ. Îngrijirea mâinilor nu înseamnă doar aplicarea unei loțiuni. Trebuie să vă îngrijiți pielea în mod cuprinzător, adică să o protejați împotriva elementelor nocive (deja menționate), să asigurați o hidratare suficientă, să o îngrijiți, precum și să o hrăniți din interior cu o alimentație sănătoasă. Doar mâinile care beneficiază de toată grija și atenția dumneavoastră au șansa de a arăta sănătos și frumos.
  3. NATURALEȚE. Pielea de pe mâini are cel mai mult de suferit atunci când este în contact frecvent cu substanțe chimice. Nu mă refer doar la detergenții din produsele de curățare, ci și la substanțele chimice ascunse în multe produse cosmetice. Pielea mâinilor arată mai bine atunci când îi acordați o îngrijire naturală, de exemplu, înlocuiți o loțiune cu un ulei cosmetic 100% organic.

Modalități de a obține mâini frumoase. Pe care să o folosiți?

Doriți să aveți mâini frumoase și îngrijite? Nicio problemă. Îngrijiți-le în mod regulat folosind produse cosmetice adecvate. Alegeți dintre trei opțiuni: loțiune pentru mâini, tratamente profesionale pentru mâini la salon sau terapii la domiciliu folosind uleiuri și produse nutritive bogate în vitamine. În timp ce faceți o alegere, gândiți-vă la nevoile și la posibilitățile dumneavoastră.

Este un lucru esențial pe care îl oferiți mâinilor:

  • hidratare și hrănire în profunzime
  • protecție împotriva deshidratării
  • protecție împotriva factorilor dăunători
  • curățare și exfoliere

TOP 5 Tratamente de casă pentru pielea mâinilor

Tratamentele pentru mâini de acasă sunt mai ieftine și naturale, le puteți adapta la nevoile pielii dumneavoastră și le puteți modifica în mod liber. Partea lor negativă este că necesită destul de mult timp. În ciuda acestui fapt, câteva invenții de încredere merită încercate, deoarece efectele compensează tot efortul pe care îl depuneți în timpul pregătirii unei terapii de casă pentru mâini. Cum să aveți grijă de mâini la domiciliu?

SCRUB PENTRU MÂINI DIY

La început, faceți un scrub - exfolierea epidermei este una dintre cele mai importante sarcini. Un exfoliant delicat curăță pielea de celulele moarte și alte impurități, lăsând mâinile netede și catifelate. De asemenea, stimulează fluxul sanguin, astfel încât mâinile sunt hrănite din interior. De aceea, ar trebui să folosiți un scrub în mod regulat.

Cum să obțineți acest lucru? Cumpărați un scrub gata preparat sau încercați rețete ușoare de scrub-uri DIY.

Scrub pentru mâini cu zahăr

Cel mai ușor de făcut. Amestecați o lingură sau două de zahăr fin cu o cantitate similară de ulei natural, de exemplu, ulei de migdale sau de argan. Îmbogățiți-l cu miere hidratantă și suc de lămâie pentru a albi pielea decolorată.

Scrub pentru mâini cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz constituie o sursă bogată de nutrienți, așa că folosiți-i în scrub-ul dumneavoastră - au și o extraordinară acțiune exfoliantă. Zdrobiți o lingură de ovăz și amestecați-o cu ulei de bază, miere sau gel de aloe (sau combinați-le pe toate).

Scrub pentru mâini cu cafea

Scrub-urile pe bază de cafea sunt renumite mai ales pentru efectul lor anticelulitic, dar nu ezitați să le folosiți pentru a purifica pielea de pe mâini. Faceți o cafea și lăsați zațul de cafea să se răcească. Adăugați ulei de măsline (sau alt ulei natural), puțină miere și scorțișoară.

Faceți acest scrub cel puțin o dată pe săptămână.

MANICHIURĂ CU ULEI

După exfoliere, este timpul pentru hrănire. Deoarece pielea este expusă și stimulată după un scrub, aceasta va absorbi instantaneu substanțele nutritive. Este cel mai bun moment pentru un tratament cu ulei. Manichiura cu ulei oferă reparare, hidratare, nutrienți și catifelare.

Ce uleiuri sunt cele mai bune pentru pielea de pe mâini?

Aruncați o privire la cele mai bune uleiuri pentru pielea uscată pe care ar trebui să le căutați. Ceea ce este important, le puteți folosi singure sau ca bază pentru un scrub DIY, o baie de mâini sau o mască.

  • Uleiul de măsline are efect anti îmbătrânire și face pielea catifelată, netedă și radiantă. Are un efect de îngrijire mai puternic decât multe loțiuni de mâini și protejează mâinile împotriva deshidratării și a razelor solare.
  • Uleiul de nucă de cocos - parfumul său uimitor nu este singurul lucru care îl face o alegere bună. Folosiți-o pentru manichiura cu ulei, deoarece întărește bariera hidro-lipidică naturală, astfel încât pielea rămâne hidratată.
  • Uleiul de argan este perfect pentru manichiura cu ulei, îndeplinind multe roluri: protejează împotriva luminii solare și a căldurii, îmbunătățește reparația și reînnoirea celulară, hidratează, hrănește și are proprietăți anti îmbătrânire puternice și astfel întârzie îmbătrânirea pielii mâinilor.

ÎNMUIERE HRĂNITOARE PENTRU MÂINI

Există o altă opțiune pentru hrănirea și îngrijirea pielii mâinilor, care este în același timp relaxantă. Cum se prepară o înmuiere pentru mâini acasă? Folosiți diverse ingrediente (cum ar fi uleiuri, ierburi, semințe) pentru a adapta baia nevoilor dumneavoastră.

Înmuiere pentru mâini pe bază de plante medicinale

Plantele medicinale, cum ar fi gălbenelele, ajută la repararea pielii, au efect protector și calmează iritațiile. Se toarnă apă clocotită peste 4 linguri de flori de gălbenele, se infuzează, se lasă să se răcească și se înmoaie mâinile în infuzie timp de aproximativ 10 minute.

Înmuierea mâinilor cu ulei

Înmuierea mâinilor cu ulei de măsline cu efect hidratant este cu siguranță cea mai populară. Uleiul este bogat în acizi grași esențiali și în vitamina E. Tratamentul este foarte ușor de preparat: se încălzesc ușor două căni de ulei de măsline, se adaugă sucul obținut dintr-o jumătate de lămâie, câte o lingură de ulei de ricin și una de miere. Înmuierea mâinilor în această poțiune caldă vă permite să le hidratați în profunzime, să le hrăniți și... să le întineriți!

Înmuierea mâinilor cu semințe de in

Semințele de in sunt o adevărat tezaur de ingrediente valoroase și ar trebui să le folosiți potențialul. Fierbeți 2 linguri de semințe în apă curată timp de aproximativ 5 minute. Apoi, lăsați amestecul să se răcească, înmuiați mâinile în el și țineți-le timp de 15-20 de minute pentru a conferi pielii catifelare și pentru a menține hidratarea.

MĂȘTI PENTRU MÂINI DIY

Masca de casă este o altă idee excelentă pentru a păstra mâinile frumoase și îngrijite. Folosiți orice aveți la îndemână - în acest fel, oferiți de fiecare dată un set complet diferit de nutrienți. Iată care sunt cele mai populare tratamente și măști pentru pielea mâinilor.

Mască pentru mâini cu cartofi

Este extrem de ușor de utilizat, albește, hrănește și netezește pielea. Trebuie să fierbeți 2 cartofi, să-i zdrobiți cu o furculiță, să-i amestecați cu două gălbenușuri și două linguri de lapte cald. Se aplică pasta pe mâini, se fixează cu o folie sau cu mănuși, se lasă să acționeze 15 minute după care se clătește bine.

Tratament cu parafină fierbinte

În timp ce vorbim de îngrijirea pielii mâinilor, se vorbește mult despre măștile cu parafină. Cumpărați ceară din parafină de la farmacie, topiți-o, aplicați o loțiune pe mâini și înmuiați-le în parafină. Când se întărește ușor, scoateți mâinile. Aceste mănuși de parafină funcționează ca o compresă care intensifică loțiunile pentru mâini, îmbunătățește nivelul de hidratare, oferă o catifelare și o hrănire maximă. După aproximativ 15 minute, îndepărtați reziduurile de parafină.

Mască de mâini cu avocado

Dacă vă întrebați cum să vă îngrijiți mâinile, folosiți-vă de lucruri pe care le aveți la îndemână, de exemplu avocado. Acest fruct simplu este o sursă nelimitată de acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Zdrobiți un avocado și aplicați pulpa pe mâini. Puteți la fel de bine să alegeți înlocuitorul său, adică uleiul natural de avocado, și să vă bucurați de o piele frumoasă și sănătoasă pe mâini.

MASAJ PENTRU MÂINI LA DOMICILIU

Un masaj este ultima (dar nu cea din urmă) modalitate de a vă îmbunătăți pielea mâinilor acasă. Nu ezitați să folosiți și uleiuri naturale cosmetice. În afară de uleiul de argan, încercați uleiul de migdale, de sâmburi de struguri, de măsline sau de nuci de macadamia. Masarea pielii cu mișcări circulare, timp de câteva minute, o face mai catifelată, mai fină și mai elastică. De aceea, ar trebui să o faceți în timpul manichiurii cu ulei sau imediat după, deoarece este cel mai bun mod de a intensifica efectul altor tratamente pentru mâini la domiciliu.

 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate