Beneficiile distilatelor din plante au fost dezvăluite. Ce distilat din plante ar trebui să alegeți pentru a vă îmbunătăți aspectul pielii?

Beneficiile distilatelor din plante au fost dezvăluite. Ce distilat din plante ar trebui să alegeți pentru a vă îmbunătăți aspectul pielii?

Acestea calmează iritațiile, ajută pielea să se regenereze și să desfășoare corect procesele de auto-regenerare - acesta este modul în care acționează distilatele din plante. Cu toate acestea, sunt ele suficient de puternice pentru a lua locul tonicelor și loțiunilor faciale? Ce face ca distilatele din plante să fie eficiente atunci când sunt utilizate pentru îngrijirea pielii? Astăzi descoperim secretele distilatelor din plante. Aflați care sunt cele mai populare distilate din plante și care sunt beneficiile lor.

Nu cu mult timp în urmă, puțini erau cei care auzeau de ele, însă astăzi, pentru multe persoane, distilatele din plante (de exemplu, cele hidratante) constituie o parte integrantă a rutinei zilnice de îngrijire a pielii. Chiar dacă distilatele pe bază de plante au luat cu asalt industria cosmetică, există încă persoane care nu știu ce este cu adevărat apa din plante și cum să utilizeze corect astfel de produse. Este timpul să schimbăm acest lucru și să descoperim toate beneficiile oferite de distilatele din plante.

Ce este un distilat din plante?

Ce sunt distilatele din plante? Este același lucru cu: apă florală, apă de plante, hidrolați/hidrosoli, apă esențială - există mai multe denumiri date acestui produs cosmetic complet natural.

Caracterul natural al distilatelor din plante se datorează metodei de obținere. Cel mai simplu mod de a explica ce este distilatul din plante este de a explica originile sale. Distilatul din plante este b - procesul de extracție a plantelor prin distilare cu aburi. Considerate cândva inutile, astăzi abilitățile lor excepționale de îmbunătățire a pielii și a părului sunt foarte apreciate în întreaga lume.

Curiozități!

Cuvântul hidrolat își are originea în limba franceză, unde hydro înseamnă apă, iar lait înseamnă lapte.

Distilat din plante pentru îngrijirea pielii

Distilatele naturale din plante care sunt folosite pentru îngrijirea pielii nu diferă prea mult de distilatele folosite pentru îmbunătățirea părului, care, de fapt, sunt mai bine cunoscute sub numele de hidrosoli pentru păr.

Acestea sunt lichide și au o aromă foarte subtilă. Evident, planta din care se extrage un anumit distilat din plante determină felul în care miroase. În ciuda faptului că sunt incolore, există unii hidrosoli care pot fi deosebiți prin nuanța lor caracteristică, iar acest lucru este valabil, de exemplu, pentru apa de rozmarin, apa de salvie sau apa de scorțișoară.

Totuși, trebuie reținut că un bun distilat din plante - cel cu care doriți să tratați pielea - trebuie să fie lipsit de aditivi: fără coloranți, arome sintetice, conservanți. Cu cât formula este mai simplă, cu atât este mai bună pentru pielea feței noastre.

Distilat din plante față de ulei pentru față

Distilat din plante sau ulei pentru față? În loc să vă întrebați ce produs natural se potrivește mai bine pielii dumneavoastră și care dintre ele oferă rezultate mai bune în rutina zilnică de îngrijire a pielii, ar trebui să le folosiți pe amândouă!

Hidrosolii sunt mai ușori și pătrund mai repede în piele pentru a oferi hidratare în cele mai profunde straturi ale pielii. Pe de altă parte, efectele lor sunt mai puțin evidente. Uleiurile naturale, la rândul lor, sunt saturate cu acizi grași esențiali și sunt capabile să prevină deshidratarea. Efectele produse sunt cu siguranță mai dramatice. Împreună, ele creează un duo pentru a se ocupa de sarcini speciale!

Uleiurile pe care le puteți combina cu distilatele din plante ar trebui să fie naturale, presate la rece și nerafinate. Uleiul de argan, uleiul de migdale și uleiul de jojoba reprezintă cea mai bună alegere, dar, bineînțeles, acestea nu sunt singurele uleiuri la care puteți apela.

Cum să folosiți corect duo-ul de distilate din plante și ulei cosmetic?

Deși combinarea celor două substanțe poate părea destul de problematică pentru unele persoane, aplicarea pe piele a distilatelor și uleiurilor din plante este fezabilă. Există câteva posibilități pe care trebuie să le încercați.

  1. Hidrosol înainte de ulei - mai întâi, curățați fața, folosiți un distilat din plante și apoi preveniți deshidratarea pielii prin aplicarea pe față a unui ulei cosmetic.
  2. Hidrosol cu ulei - turnați un strop de ulei și un distilat din plante în palma mâinii, combinați ambele produse și aplicați amestecul pe piele, făcând un scurt masaj al feței.
  3. Loțiune bifazică D.I.Y. - amestecați uleiul cu distilat din plante (2:1) și turnați amestecul într-o sticlă; agitați înainte de fiecare utilizare, turnați pe un tampon de bumbac pentru a vă șterge fața cu el.
  4. Mască de față D.I.Y. - folosiți uleiul ales și distilatul din plante ca bază pentru a crea o mască de față (sau un scrub/exfoliant, cu condiția să adăugați câteva particule abrazive) cu miere, aloe, iaurt, pulpă de avocado etc.

Care sunt beneficiile aplicării distilatului din plante pe față?

Fără îndoială, distilatele din plante sunt produse de frumusețe pe care ni le-a dăruit Mama Natură. În ultima vreme, am început să apreciem mai des astfel de cadouri, deoarece am devenit mai conștienți de avantajele pe care le oferă îngrijirea naturală a pielii.

Cu siguranță, cel mai mare avantaj al distilatelor din plante este pH-ul lor neutru, prin urmare, este atât de ușor ca acestea să se potrivească cu pielea noastră și să-i restabilească echilibrul. Nu irită și nici nu provoacă reacții alergice. Ceea ce fac, în schimb este doar să aducă ușurare. Totuși, acestea nu sunt singurele beneficii ale utilizării distilatelor din plante pentru îngrijirea pielii. Care sunt toate celelalte proprietăți ale hidrosolilor?

Distilate naturale din plante pentru față:

  • își dovedesc abilitățile în a calma pielea
  • contracarează inflamațiile
  • reduc roșeața și petele
  • tonifică și restabilesc pH-ul natural al pielii
  • au un efect anti-poluare și anti-oxidativ
  • curăță pielea și luptă împotriva bacteriilor
  • lasă pielea proaspătă și îmbunătățesc nivelul de hidratare

Evident, majoritatea proprietăților menționate mai sus sunt strict legate de beneficiile oferite de o plantă/plantă medicinală din care se obține un anumit hidrosol. Prin urmare, vă puteți aștepta să obțineți efecte diferite atunci când folosiți diferite ape florale și ape din plante.

Hidrosoli uzuali și proprietățile lor

Mai jos veți găsi 10 cele mai populare distilate din plante prezentate împreună cu efectele lor asupra pielii.

  1. Apa de trandafiri - hidratează delicat pielea, o netezește și îi îmbunătățește suplețea. În plus, apa de trandafir favorizează vindecarea rănilor, întărește vasele de sânge, reduce roșeața și inflamațiile (apa de trandafir de cea mai bună calitate este obținută din trandafirul de Damasc).
  2. Apa de Cistus - are proprietăți de curățare, lasă pielea proaspătă, închide porii pielii, atenuează semnele post-acneice, normalizează pielea și îmbunătățește suplețea și întinerește.
  3. Apa de lavandă - este antiseptică, calmează iritațiile, reduce umflăturile (de exemplu, umflăturile ochilor), hrănește pielea și îi conferă un aspect sănătos. Mai mult, apa de lavandă este un antioxidant și este capabilă să faciliteze procesele naturale de auto-regenerare a epidermei.
  4. Apa de hamamelis - (cunoscută în mod obișnuit sub numele de apă de Witch hazels) tratează problemele obișnuite ale pielii, cum ar fi acneea, punctele negre și roșeața. În plus, este antibacteriană, micșorează capilarele, ajută la regenerarea pielii și are un efect antiseptic.
  5. Apa de ceai verde - conține taninuri care sunt compuși cu proprietăți antibacteriene și polifenoli antioxidanți. Cu toate acestea, ceea ce este cel mai important este că apa de ceai verde este cunoscută pentru abilitățile sale calmante, ajută la vindecarea arsurilor solare și reduce capilarele fisurate.
  6. Apa de aloe - este un hidratant extrem de eficient care este, de asemenea, capabil să întinerească pielea datorită încurajării sintezei de colagen și elastină, care sunt două proteine responsabile pentru menținerea supleței și fermității pielii.
  7. Apă de zmeură - recunoscută pentru abilitățile sale mari de întinerire a pielii. Netezește pielea, hidratează și tonifică pentru a o ajuta să își păstreze aspectul tânăr. În plus, apa de zmeură facilitează regenerarea pielii și eliminarea inflamațiilor. Protejează fața.
  8. Apa de rozmarin - oferă următoarele beneficii pentru piele: antioxidare, anti-îmbătrânire (în general întinerește), este antibacteriană, antiseptică, antiinflamatoare. În plus, apa de rozmarin pune în mișcare circulația în piele, hrănește pielea și îmbunătățește tonusul pielii.
  9. Apa de mușețel - nu numai că miroase ca o pajiște din timpul verii, dar se ocupă și de iritații, relaxează, calmează, catifelează, hidratează și curăță pielea.
  10. Apa de Opuntia - este incredibil de bogată în vitamina C, vitamina E și pro-vitamina A, de aceea ajută pielea în regenerare, întinerește, inhibă oxidarea, hrănește în profunzime și contracarează îmbătrânirea prematură a pielii. Nu în ultimul rând, apa de opuntia este, de asemenea, capabilă să ilumineze pielea.

Ce distilat din plante să alegeți?

Ce distilat din plante este cel mai bun pentru a îmbunătăți pielea? Nu există un răspuns clar la această întrebare. Pur și simplu, trebuie să alegeți un hidrosol care să răspundă nevoilor pielii dumneavoastră. Mai jos veți găsi sfaturi care vă vor ajuta să alegeți distilatul din plante perfect pentru fața dumneavoastră.

Cel mai bun distilat din plante pentru pielea uscată

Trebuie să fie delicat, ceea ce înseamnă că nu trebuie să aibă proprietăți astringente, ci să ofere hidratare. Cele mai bune distilate din plante pentru pielea uscată sunt: apa de trandafir, apa de lămâie, apa de iasomie, apa de neroli și apa din flori de lotus.

Cel mai bun distilat din plante pentru pielea sensibilă

Acesta ar trebui să calmeze iritațiile și să ofere o bună protecție a pielii. Cele mai bune distilate din plante pentru pielea sensibilă sunt: din nou apa de trandafir, apa de zmeură și de aloe, apa de iasomie, precum și apa de lavandă și de mușețel.

Cel mai bun distilat din plante pentru pielea grasă/cu tendințe acneice

Un astfel de produs de îngrijire a pielii ar trebui să ajute glandele sebacee să funcționeze corect (să se ocupe de hiperactivitate), să curețe, să fie antibacterian și să echilibreze pH-ul pielii. Cele mai bune distilate din plante pentru pielea grasă și cu tendințe acneice sunt: apa de hamamelis, apa de cistus, apa de rozmarin, apa de căpșuni și apa de albăstrele.

Cel mai bun distilat din plante pentru pielea cuperoasă

În loc să stimuleze fluxul sanguin, ar trebui să calmeze iritațiile, să aducă ușurare pielii și să facă capilarele mai puternice. Cele mai bune distilate din plante pentru pielea cuperoasă sunt: apa de trandafiri, apa de ceai verde, apa de opuntia, apa de tei și apa de Helichrysum italicum.

Cel mai bun distilat din plante pentru pielea matură

Evident, trebuie să aibă un efect anti-îmbătrânire, să hidrateze, să regenereze, să îmbunătățească suplețea pielii și să protejeze. Cele mai bune distilate din plante pentru pielea matură sunt: apa de trandafir de Damasc, apa florală de portocale, apa de hamamelis și apa de opuntia.

Cum se aplică distilatul din plante pe față?

Cel mai simplu mod de a folosi distilatul din plante în scopul îngrijirii pielii este să îl tratați ca pe o alternativă la un tonic facial (mai ales atunci când tonicul pe care îl folosiți este greu, conține alcool și deshidratează pielea!)

Cum să faceți acest lucru? Cel mai simplu mod de utilizare a distilatului din plante pe față constă în aplicarea acestuia pe piele după curățarea feței efectuată seara. Doar o cantitate foarte mică de hidrolat vă ajută să hidratați pielea și să calmați iritațiile. Dacă observați că distilatul din plante nu a pătruns pe deplin în piele după o perioadă scurtă de timp - deci atunci când pielea nu a absorbit tot - puteți șterge excesul cu un tampon din bumbac. Ultimul pas al rutinei naturale de îngrijire a pielii depinde de aplicarea unei creme de față în mod normal.

 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate