Uleiul de maracuja - vitamine pentru sănătatea părului

Uleiul de maracuja - vitamine pentru sănătatea părului

Uleiul de maracuja este produs din fructul pasiunii. În urma presării la rece a acestui fruct exotic și parfumat, obținem un ulei cu un miros frumos, relaxant și cu proprietăți unice. Are proprietăți valoroase pentru toți cei care se luptă cu firele de păr nedisciplinate. Produsul ușurează coafarea, îmblânzește firele rebele și previne efectul frizat. Conține un set de vitamine care sunt esențiale pentru sănătatea și creșterea corectă a părului. Merită să rețineți toate proprietățile sale și să îi testați efectele asupra propriului păr.

Ulei de maracuja INCI

Passiflora Edulis Seed Oil

Passiflora este un fel de viță de vie braziliană. Îi place clima caldă și umedă și este cultivată cu succes în toate țările tropicale, dar cel mai mare producător de ulei de maracuja este Brazilia. Timp de secole, a fost folosit de triburile din Amazonia.

Uleiul de maracuja - proprietăți

Uleiul de maracuja a câștigat popularitate mai ales pentru că are un potențial antioxidant de două ori mai mare decât cel al uleiului de argan. Prin urmare, este utilizat cu succes în îngrijirea corpului, a feței (în special a pielii de sub ochi) și a părului. Uleiul de maracuja este de neînlocuit în îngrijirea capilarelor pielii și a feței afectate de rozacee. Conține 75% acizi grași din grupa omega-6, în principal acid linoleic. Prin urmare, are molecule mari, cu proprietăți nepenetrante. Va fi o protecție perfectă pentru păr, domolindu-l și hrănind vârfurile deshidratate și frizate.

Uleiul de maracuja - conținut de acizi grași:

  • Acid linoleic: aproximativ 75%.
  • Acid linolenic: 1,5%.
  • Acid oleic: 15%.
  • Acid palmitic: 10%.
  • Acid stearic: aproximativ 2%.

Uleiul de maracuja este o substanță puternic revitalizantă. Principala sa misiune este aceea de a inhiba procesul de îmbătrânire a pielii și părului. Este capabil chiar să oprească încărunțirea părului.

Uleiul de maracuja în îngrijirea părului

Uleiul de maracuja folosit cu regularitate pe păr îl va ajuta să crească mai repede și va regla nivelul de sebum secretat de scalp.

Raportul dintre acizii grași saturați și nesaturați din acest ulei este de 15/85. Uleiul de maracuja este un ulei lejer, care se absoarbe bine și nu încarcă firele de păr. Deși are particule mari, ideale pentru părul cu porozitate ridicată, este la fel de potrivit și pentru aplicarea lui pe părul cu porozitate redusă și medie. Uleiul de Maracuja intră în păr rapid, lăsându-l ușor și plin de vitalitate, împiedicând în același timp ca șuvițele să devină extrem de uscate. Datorită varietății mari de vitamine și flavonoide, este de neînlocuit în îngrijirea tuturor tipurilor de păr.

  • Flavonoidele au proprietăți de înfrumusețare și de vindecare foarte vaste. Cea mai importantă funcție a acestora este acțiunea antioxidantă puternică. Flavonoidele protejează părul și pielea de radicalii liberi, întârziind îmbătrânirea părului și a bulbilor.
  • Vitamina A - este responsabilă pentru regenerarea celulelor din corpul nostru și face ca ciclul să se desfășoare fără probleme; vitamina A este, de asemenea, responsabilă pentru creșterea părului și îl protejează de efectele nocive ale condițiilor meteorologice nefavorabile.
  • Vitamina C - este un antioxidant foarte puternic, luptă împotriva radicalilor liberi și crește elasticitatea părului și, în același timp, îmbunătățește creșterea sănătoasă a acestuia.
  • Vitamina K - are grijă atât de rădăcinile părului, cât și de scalp, îmbunătățește starea acestora; face ca bulbii să fie mai bine înrădăcinați și astfel firele să nu cadă în exces. Corpul uman nu este capabil să o producă singur și, prin urmare, trebuie să fie furnizată din exterior.
  • Vitamina E - oferă proprietăți antioxidante, luptă împotriva radicalilor liberi și este probabil știută de orice femeie. Vitamina E este de neînlocuit în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire.
  • Potasiul - previne căderea părului, deficitul acestuia în organism slăbește semnificativ bulbii.
  • Fosforul - face ca părul să își mențină vitalitatea și rezistența și, în plus, susține creșterea acestuia; lipsa fosforului poate duce la apariția mătreții.
  • Calciul - ajută celelalte vitamine în lupta împotriva căderii părului; deficiența duce la subțierea părului.

Uleiul de maracuja în acțiune

Datorită concentrației atât de mari a unei varietăți de vitamine și flavonoide, uleiul de maracuja este un tratament excelent pentru toate tipurile de păr. Pentru rezultate și mai bune, se recomandă amestecarea acestuia cu alte uleiuri potrivite pentru o anumită porozitate a părului.

Uleiul de maracuja este de neînlocuit în timpul stilizării părului - ajută la îmblânzirea firelor rebele, netezește perfect și oferă strălucire, prevenind efectul frizat. În plus, se absoarbe foarte bine și nu supraîncarcă firele de păr.

Uleiul de maracuja nu numai că înfrumusețează părul, îmbunătățind rezistența și vitalitatea acestuia, ci de asemenea, întărește foliculii de păr și reglează secreția de sebum. Persoanele care se confruntă cu mătreață excesivă sau seboree ar trebui să recurgă la acest produs delicat și aromat.

Uleiul de maracuja, totodată, protejează părul de căldura emisă de uscătorul de păr sau de placa de îndreptat și creează, de asemenea, un strat invizibil, ocluziv, care protejează fiecare fir în parte de efectele nocive ale razelor solare, ale vântului puternic, ale gerului și ale toxinelor din mediul înconjurător. Persoanele care stau adesea în camere pline de fum de țigară ar trebui, la rândul lor, să apeleze la acest produs. Este un adevărat detoxifiant pentru păr și scalp. Uleiul de maracuja ameliorează orice iritații și calmează scalpul.

Uleiul de maracuja - efecte

Acest ulei garantează că :

  • vă va face părul moale, mătăsos la atingere și plin de vitalitate
  • face ca scalpul să fie curat și lipsit de iritații
  • fortifică rădăcinile părului
  • face ca părul să crească mai mult și să nu mai cadă
  • protejează firele împotriva deteriorării
  • face ca părul să fie neted și îmblânzit
  • redă strălucire șuvițelor
  • face părul ușor de pieptănat și la fel de ușor de stilizat

Uleiul de maracuja - cum se folosește?

Uleiul de maracuja adună opinii ca fiind cel mai bun produs cosmetic pentru păr. Datorită faptului că hrănește scalpul și întărește rădăcinile părului, acesta trebuie aplicat în primul rând pe scalp. Astfel, cea mai bună soluție este să alegeți un amestec de ulei de maracuja combinat cu alte uleiuri naturale, care vor fi potrivite pentru metoda ungerii părului cu ulei. Nu uitați să nu exagerați cu cantitatea de ulei atunci când îl aplicați pe scalp și pe păr. O cantitate mică va fi de ajuns.

Uleiul de maracuja este potrivit și pentru coafarea zilnică. El hrănește și fortifică firele, dar și oferă strălucire și ușurează stilizarea. Este suficient să aplicați o cantitate mică pe șuvițele uscate sau umede, de la jumătatea lungimii lor în jos.

Uleiul de maracuja este greu de găsit în farmacii. Cel mai bine este să îl cumpărați din magazinele cu produse cosmetice naturale sau să găsiți un produs gata preparat care oferă un amestec bine compus de uleiuri naturale. Cel mai bun cosmetic pe bază de ulei este acela care poate fi folosit în metoda ungerii părului cu ulei, dar și al scalpului. Aceasta oferă o regenerare în profunzime. Vindecă și repară bulbii, și totodată înfrumusețează părul. Este complet sigur, deoarece un astfel de produs nu conține parabeni, siliconi sintetici, comedogeni și alcooli monohidroxilici. Unul dintre aceste tipuri de produse cosmetice care conțin ulei de maracuja este Nanoil - ulei pentru păr cu porozitate medie și Nanoil pentru păr cu porozitate redusă. Nutritiv, plin de vitamine, uleiul de maracuja este o componentă a două versiuni de Nanoil - nu e de mirare, pentru că acest ulei este o vedetă printre altele: hrănește părul, fără a-l supraîncărca.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Ser facial cu vitamina C
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate